"DRSKO I BEZOBRAZNO": Zar se tako ponaša prema Željku Obradoviću?
Željko Obradović, Foto: Starsport©

nije mogao da se obuzda

"DRSKO I BEZOBRAZNO": Zar se tako ponaša prema Željku Obradoviću?

Pokajao se...

Objavljeno:

Jedna od "najluđih" glava u svetu košarke je Darko Miličić, a šta se desi kada se njegov karkter suprotstavi najtrofejnijem evropskom treneru Željku Obradoviću.

Proslavljeni as živi život daleko od košarke, ali njegova živopisna karijera je oduvek intrigirala javnost.

Pre nekoliko godina je otkrio kako je izgledao njegov odnos sa sadašnjim trenerom Partizana, a nekadašnjim selektorom reprezentacije.

Darko Miličić
Darko Miličićfoto: Starsport©

- Bilo je teško i sa Željkom i sa Mokom, bile su teško godine, okreneš se oko sebe i tačno vidiš kod momaka u očima da ne vide rešenje. Onda ti bude baš krivo. Željko je Željko, on je legenda kao trener. Meni ne smeta njegova strogoća. Ja sam tad dozirao treninge, kao klinac sam mislio "ma znaš, Bogom dan, šta vi meni"... Uzvraćao sam drsko i bezobrazno na strogoću, što nije u redu sa moje strane. Ali čast je igrati za Željka, ulaziš u reprezentaciju i odmah te on trenira - rekao je jednom prilikom Miličić za "RTS".

Ipak, nedavno je izneo niz kritika na račun iskusnog stručnjaka i podsetio se "legendarne" konferencije iz 2005. godine kada je reprezentacija na čelu sa Obradovićem doživela debakl.

- Poštujem i cenim Željka, ali ta konferencija za štampu mi nije bila jasna. Poštujem njegov rad i njegove uspehe sve, ali po meni iznošenje prljavog veša pred nacijom kad je pad i kad je loš rezultat je malo bezveze - rekao je Darko Miličić tokom gostovanja u podkastu nekadašnjeg srpskog košarkaša Mileta Ilića i dodao:

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Svi smo bili svesni da postoje sukobi među pojedinim igračima u reprezentaciji. Ti sukobi traju dugo. Od malih dana se neki ljudi nisu podnosili. Trebalo je da se zahvale nekim igračima iz opravdanih razloga. Mogli su i da sednu i otvoreno pričaju na temu - da li ta dva čoveka mogu zajedno da funkcionišu i da sve ostave sa strane zarad uspeha tima. Ja Željka poštujem zbog svega što je uradio... Ali kad pročitam negde za tu konferenciju 'legendarna izjava'. Ono je sve samo ne legendarno - rekao je Miličić.

Bonus video:

00:16

Darko Miličić uživa na plaži

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.